Anyák napjaAnyák napjára már régóta készültünk a gyermekekkel. Mondókákat és énekeket tanítottunk nekik, amikkel a nagyobbak  megörvendeztethették édesanyjukat és nagymamájukat. Különböző kézműves emléktárgyakat készítettek a csoportok, virágokat ragasztottak, festettek és színeztek. Minden gyermek készített anyukájának egy vászontáskát, amit kézlenyomattal, virággal vagy szivecskével festett, nyomdázott ki. Öröm volt látni a gyermekek szemében a csillogást, mikor átadták az ajándékot

Farsang

2021. 02. 11.-én került megrendezésre bölcsődénkben a farsang. Az ünnepségre a gyerekek már egész héten készültek: álarcot festettek, és készítettek papírtányérból; fánkokat szórtak színes cukorkával. A nagyobbak egymástól kérdezgették, hogy minek fognak beöltözni. 

Farsang napján a gyermekek beöltöztek, ötletesebbnél ötletesebbnek jelmezekben kápráztattak el bennünket, például: katica, kéményseprő, boszorkány, maci, angyal és még sorolhatnánk. A csoportokban egész délelőtt jókedv és megannyi program várta a kicsiket: zene szólt egész délelőtt, táncolhattak, énekelhettek; báb előadást hallgathattak, volt célba dobás, kreatív tevékenység és fánk evés is. 

A Magyar Kultúra Napja

Január 22.-én a bölcsődében is megemlékeztünk erről a napról a gyerekek szintjének megfelelően. Minden csoport kézműves foglalkozásokkal készült a kicsiknek, sokat énekeltek, mondókáztak. Diavetítőn mesét néztek, és magyar népdalokat hallgattak.


Karácsony

A  gyerekek már régóta izgatottan várták a karácsony ünnepét. Hosszasan készültünk erre az időszakra. Mindennap énekeltünk, táncoltunk, és beszéltünk arról, hogy ki mit szeretne majd találni a karácsonyfa alatt. A csoportok - a tízóraira elfogyasztott torta után - külön - külön sétáltak ki a feldíszített fához, a kicsik csillogó szemekkel nézték a szép díszeket, a fényeket. Miután énekkel tették színesebbé a meghitt pillantot, visszatértek a szobákba, ahol meglepetésként az ajándékok várták őket. Nagy volt az izgalom, mit rejthetnek a csomagok. Az új játékok kézről kézre vándoroltak, hogy mindenki kipróbálhassa őket. 

Mikulás

A gyerekek már reggel izgatottan várták a Télapó érkezését. Az időjárás lehetővé tette számunkra, hogy az udvaron fogadjuk a Mikulást. Csoportonként mentünk közelebb a nagy szakállúhoz, miközben énekeltünk, beszélgettünk vele. Mindenki nagyon örült az ajándéknak, amit kapott, még a félénkebbek is. A gyerekeket nagyon feldobta, hogy láthatták és beszélhettek a Télapóval, és boldogan integettek neki, mikor elköszönt tőlük.  Márton nap

2020. 

A gyerekek nagy izgalommal várták Márton napját.  Különböző kézműves alkotásokkal készültünk erre a napra, minden csoport más-más ötletet talált ki és valósított meg. Egész héten libás énekeket énekeltünk és mondókáztunk, mint például a " Száz liba egy sorban..." vagy a " Nincs szebb madár mint a lúd..." .  

November 11.-én ünnepeltük a Márton napot, zenét hallgattunk, táncoltunk és sokat énekeltünk. Az idei évi felvonulás a szülőkkel sajnos elmaradt, de a csoportok által készített kis lámpásokat a gyerekek hazavihették és otthon vagy út közben világíthattak velük.