Ballagás

2020. július

Idén július végén tartottuk rendhagyó ballagásunkat.Minden csoport a saját szobájában fogadta a ballagó gyermekeket és szüleiket. Egy kis műsor után került sor a ballagó tarisznyák átadására,amit közös falatozás követett. Ezután vidám feladatokkal folytatódott a nap a tornaszobában.Ügyességi játékok és csillám tetoválás várta a gyerekeket. A feladatok elvégzése végén ajándékokat kaptak.A program sütizéssel zárult.Mindenki szép emlékekkel térhetett haza.

Farsang

2020. január

Eljött a várva várt farsangi mulatság ideje a bölcsiben is. A gyerekek nagyon szívesen jelmezt öltöttek. Zenés Laci bácsi nagy örömükre nagy mulatságot csapott. A csuda jó délelőttöt farsangi fánk evéssel koronáztuk meg. 

Mikulás

                                                                       2019. december


Idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás. Nagyon messziről jött, így hamar le is ültettük, hogy pihenjen.Keksszel kínáltuk és énekeltünk neki. Minden gyermek nagyon ügyes volt, így a Mikulás zsákja sok sok ajándékot rejtett amit szét is osztott a gyerekek közt. Volt nagy öröm és ujjongás ,senki nem félt a Mikulás bácsitól,volt aki meg is simogatta. Távozásakor integettek neki a gyerekek. Utána csoportonként a gyerekek is elfogyasztottak egy kis kekszet, nasit. Majd táncra perdült mindenki és együtt énekeltük a jól ismert dalokat.  

Márton nap

                                                                    2019. november

A gyerekekkel közösen készültünk a Márton napi vigadalom ünneplésére. Csoport szobánként készítettünk libás kézműves alkotásokat.Volt libás zene,tánc és egy kis nassolás a délelőtt folyamán. Késő délután pedig a kisgyermeknevelők által készített lámpásokkal vonulhattak fel a bölcsisek az óvodások által kezdeményezett libás körmenetre az intézmény körül. 

Évzáró,Ballagás,Apák napja,Gyereknap 

2019. május

A gyerekek izgatottan várták ezt a napot,már napközben érezhető volt a levegőben a pezsgés,alig aludtak.Várták a délutáni műsort és a gyereknapi vigasságot.Mindenki nagyon jól érezte magát volt csillám tetoválás,horgászat,alagút mászás,akadály pálya,célba dobás. A jó hangulatról még pluszban Peti bácsi gondoskodott a gitárjával és a sok sok ismert bölcsis énekekkel.

Anyák Napja

                                      2019. május

Nagy szeretettel vártuk ezt a napot,amikor a gyerekek dalokkal,mondókákkal köszöntötték édesanyjukat és nagymamáikat. Kisebb műsorral készültek,utána mindenki személyesen át adhatta,amit készített ajándékba. 

Föld Napja 

Április 22.

A gyerekekkel a Föld Napja alkalmából csoportonként kézműves alkotásokat készítettünk,majd ezt követően ültettünk is. Babot,búzát raktunk el kis poharakba,a gyerekek segítségével,mindenki nagyon aktív volt és szívesen lapátolta a földet majd dugdosta el a magokat. Reméljük szép terméseink fognak kikelni az idő során. 

Húsvét,Locsolkodás 

2019. április

A gyerekek nagyon nagy készülődéssel várták a nyuszi érkezését. Az udvaron tízórai után tojás keresésbe kezdtek,mindenki kapott egy kis kosarat amibe gyűjthette a csokitojásokat,amit a nyuszi elrejtett. Sok kézműves alkotás is készült. A fiúk gondozónőik segítségével locsolóverset mondtak a lányoknak,majd meglocsolták őket. Mindenki nagyon élvezte a délelőtti nyusziskodást. 

A víz világnapja 

Március 22.

Március 22-én a víz világnapján a gyerekekkel játékosan megismertettük a vízzel kapcsolatos változásokat. Saját bőrükön tapasztalhatták a hideg meleg víz egymást követő különbségét.Amit nagyon élveztek,többször meg is ismételtek. Befőttes üvegbe kis akváriumot készítettek,kavicsokból,kagylókból,műanyag halból.Kézműves alkotások is készültek.

Farsang 

2019. február

Itt a Farsang áll a bál.....

A bölcsődében is megünnepeltük a Farsangot.A gyerekek színes jelmezeket öltöttek,reggeli után már állt a bál.Zenét hallgattunk,táncoltunk és a gyerekek nagy örömére együtt zenélhettünk Peti bácsival. Mindenki nagyon élvezte,és a jutalom fánk evés sem maradhatott el. A nap végére mindenki elfáradt a sok táncolásban,éneklésben és egy nagyot aludtak. 

Fenyő Ünnep a gyerekekkel 

A bölcsisek együtt ünnepeltek a karácsonyfa körül,melyre általuk készített díszek kerültek.

Nagy örömükre Peti bácsival együtt énekeltük el a karácsonyi dalokat,melyet élvezettel hallgattak

és sokan dalra is fakadtak. Mindenki nagyon élvezte és tapssal kísérte az előadást.


Mikulás 

2018. december

December 6-án csütörtökön reggeli után a bölcsibe is megérkezett a Mikulás. A gyerekek a szőnyegen ülve izgatottan várták és közben mikulásos dalokat énekeltünk. A Mikulás bácsitól senki nem ijedt meg, örömmel vették át az ajándékokat amit hozott nekik messzi Lapföldről. Mivel hosszú utat tett meg mire ide ért,megpihent nálunk kis időre és szívesen hallgatta a gyerekek által énekelt dalokat.

Márton Nap

                                                                   2018. november

Márton napot ünnepeltünk a bölcsődében.Egész héten libás énekeket hallgattunk a gyerekekkel.

- Hatan vannak a mi ludaink...

-Száz liba egy sorba...

Különböző libás alkotások készültek csoportonként. A Holdacska csoportban liba sablonra tépett papírból ragasztottak.A Napocska csoportban liba sablont festettek a gyerekek ecset használatával.A Felhőcske csoportban liba sablont színeztek ,krepp papírból füvet ragasztottak rá a gyerekek. Délután az óvodában Márton napi műsorra került sor,amin a bölcsisek is részt vehettek nézőként. Utána gondozónők által készített lámpásokkal vonulhattak fel az intézmény körül.


Zene Bölcsi Peti bácsival