2022/2023


Ballagás és gyermeknap

A ballagás egy olyan esemény, amire nagyon régóta készültünk a gyermekekkel. A nagy eseményre egy kis előadással készültünk a szülőknek és nagyszülőknek. Az éneklés után az udvaron folytatódott a mulatság, ahol Laci bácsi zenés műsorral készült kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyermeknapot is a ballagás után ünnepeltük, minden gyermek kapott egy kis meglepetést, finom süteményt és gyümölcsöt. 

Húsvét

A gyerekek izgatottan várták, hogy a húsvéti nyuszi ellátogasson a bölcsődébe is. Sokat énekeltünk és mondókáztunk velük. A fiúk meg is locsolhatták a lányokat, és tojást kaphattak érte. A kisfiúk nagyon szépen mondták a locsoló verseket. A délelőtt folyamán az udvaron tojás keresést is tartottunk, ahol minden édességet megkerestek a kicsik és egy nagy kosárba gyűjtöttek. 

Víz világnapja

Az idei évben is minden csoportban megemlékeztünk a Víz világnapjáról. Fontosnak tartjuk, hogy a bölcsődés korú gyermekek figyelmét is felhívjuk a víz fontosságágra. Ezen a napon a csoportok különböző  korosztálynak megfelelő- vizes tevékenységekkel szórakoztatták a gyermekeket. Úsztattak a gyerekek hajókat és ping-pong labdákat, készítettek fél literes üvegekből akváriumot, úszó halakkal.

Farsang

A farsangi mulatság nagyon nagy élmény minden évben a gyermekek számára. Az idei évben is sok sok csillogó szemű kicsi szaladgált és táncolt a tornateremben Laci bácsi zenés előadása közben. Sok jelmezt láthattunk, és mindegyik jelmezről énekelt egy dalt az előadó. A farsangi fánkból és gyümölcsből is jóízűen ettek a gyermekek. Egész héten készülődtünk a nagy eseményre, bohócot festettünk, ragasztottunk és papírgalacsinból is ragasztottunk. Ebéd után pedig mindenki kifáradva elaludt, és élményekkel telve ment haza.

Fenyő ünnep

Karácsony az a meghitt ünnep, amit a gyerekek a bölcsőde csoportjain belül is családias hangulatban képesek megélni. A sok éneklésen kívül  a beszélgetés és mese világával varázsoljuk még színesebbé számukra a várakozást. Laci bácsi zenés kíséretében a gyermekek csillogó szemekkel ülnek a karácsonyfa alatt. Majd a szobába visszaérve, elkezdődhet az ajándékok kibontása, és a nagy játék. 

Mikulás

A Télapó érkezése mindig egy hatalmas öröm a gyermekek számára. Már sokkal előtte elkezdünk készülni a nagy napra, énekekkel, mondókákkal. Rengeteget beszélünk a nagy szakállú eljöveteléről, aki meglepetéssel és hatalmas jókedvvel érkezik hozzánk. A kicsik szemének boldog csillogása a nap fénypontja.

Márton nap

Nagy készülődéssel vágtunk bele az idei Márton napi hétbe is. A gyerekekkel nagyon sok libás éneket énekeltünk, kreatív tevékenységeket is szerveztünk a kicsiknek: készültek libák festéssel és ragasztással is. A napunkat Laci bácsi zenés műsora színesítette, amit a gyerekek nagyon nagy élvezettel hallgattak. Az elmaradhatatlan lámpást pedig mindenki nagy mosollyal az arcán vitte haza, hogy a sötétben majd megmutathassa, milyen fényesen pislákol.