Anyák napja

Elérkezett az ünnep, amely legközelebb áll a szívünkhöz: Édesanyánkat köszöntöttük. Sokat készültünk: dalokat és mondókákat énekeltünk, ajándékot készítettünk. 

Nagy örömmel és sok puszival fogadták a gyerekek az érkező Anyukákat és Nagymamákat. 

Föld napja


Föld napja alkalmából a kisgyermeknevelők a gyermekekkel együtt levendulákat, muskátlikat, begóniákat, fűszernövényeket ültettek cserepekbe. A gyerekek nagy lelkesedéssel lapátolták a cserepekbe a virágföldet, amelybe kis segítséggel gondosan emelték át a növényeket. A növények elültetése után, földdel töltött cserepekbe tépősaláta-, retek-, petrezselyem-, és metélőhagyma magokat szórtak. Az udvaron meglocsolhatták a gyerekek a segítségünkkel a növényeket. 

Húsvéti kézműves délután a szülőkkel

A gyerekekkel tavaszi, nyuszis, báránykás dalokkal, mondókákkal és festett tojásokkal készültünk  húsvét ünnepére. A gyerekeket meglepetés várta az udvaron.

Kezükben kosárkákkal szaladtak ki az udvarra, és izgatottan keresték az eldugott csokitojásokat és nyuszikat. Hatalmas örömmel mutatták a megtalált nyuszikat és tojásokat. Volt, aki olyan szemfüles volt, hogy a kosárkája percek alatt meg is telt.  Senkinek sem maradt üres a kosara, a kisgyermeknevelők gondoskodtak, arról, hogy minden gyermek kosara megteljen. 

A szülőket kellemes hangulatú húsvéti kézműves délutánra vártuk, ahol gyermekeikkel együtt hangolódhattak az ünnepre. A csoportokban többféle kreatív tevékenységhez csatlakozhattak: hungarocell tojást festhettek és ragaszthattak színes papírokkal, csillámporokkal, készíthettek göndör szőrű bárányokat és papírból tojásfadíszeket is. Eközben a megterített asztalon sós és édes sütemények közül falatozhatott, aki megéhezett. 

Március 15.

Az elmúlt napokban a bölcsődés gyerekekkel a nemzeti ünnepre hangolódtunk. A gyerekekkel készítettünk zászlókat, csákókat és nyakba akasztható kokárdákat is. Lovagoltató és menetelő dalokat énekeltünk a héten. 

Itt a farsang, áll a bál

A farsangi mulatságot nagy izgalommal vártuk. Kézműveskedtünk kisgyermeknevelőinkkel: bohócokat és álarcokal készítettünk különböző technikákkal. Tépett papír ragasztásával, festéssel, színezéssel. 
Énekeltük az "Itt a farsang" kezdetű gyermekdalt, és  rövid farsangi mondókákat is tanultunk. 
Farsang napján az otthonról hozott jelmezekben érkeztünk a csoportokba. Kisgyermeknevelőink is vidám jelmezekben fogadtak bennünket. A vűárva várt farsangi mulatság nagyonjól telt, finom fánkot ettünk, énekeltünk és táncoltunk Gryllus Vilmos Maszkabál című zenei albumának  dalaira. A nap végén jókedvűen meséltük szüleinknek, hogyan telt mozgalmas napunkat.

Márton nap

November elején a Márton napra készülődtünk mindannyian. A Holdacska csoportban kisgyermeknevelőink befestették kezünket fehér festékkel, és így lenyomatot készítettünk. Az elkészült lenyomat már így is hasonlított egy libára, de egy kis segítséggel csőrt és lábakat is festettünk ujjunkkal. A Napocska csoportban viasszal bevont liba mintát festettünk be, nagyon szép színűek lettek az, így elkészült libuskák. A Felhőcske csoportban kisgyermeknevelőink fehér lapra rajzoltak egy libát, és mi ragasztottunk rá vattapamacsokat. A libuskák puhák és pelyhesek lettek.  

Nem csak különböző kézműves alkotásokkal készültünk, hanem énekeltük az "Én elmentem a vásárba" és még egy rövid versikét is megtanulhattunk: "Nincs szebb madár, mint a lúd". A tornaszobában egy új játékot ismerhettünk meg: "Gyertek haza, libuskáim!" Nagyon tetszett nekünk.

November 10.-én ünnepeltünk a Márton napot, ezen a napon gyermek dalokat hallgattunk, táncoltunk, jól éreztük magunkat. Délután az óvodásokkal tettünk egy nagy sétát a kisgyermeknevelőink által készített lámpásokkal. A sétán a szüleink is részt vehettek, együtt gyönyörködhettünk a lámpások fényében.