Anyák napja

Anyák napja egy nagyon különleges nap a bölcsődében, hiszen a világ legfontosabb embereit ünnepeljük. A gyerekekkel már a hónap legelején elkezdtünk készülni, hogy megtanulják a verseket, énekeket, amiket elő szeretnénk adni közösen. Idén sajnos az Anyák napja személyesen ismét elmaradt, de videón keresztül köszöntöttünk minden kedves Édesanyát. A gyermekek saját készítésű ajándékkal és hatalmas puszikkal köszöntötték anyukáikat.  

Farsang

A gyerekek minden évben izgatottan készülnek a farsangra. Már az ünnepséget megelőző hétben  elújságolják, hogy milyen jelmezbe lesznek beöltözve. Farsang napján a kicsik már beöltözve lépnek be a csoportba, ahol egymást csodálják. Különböző programokkal készülünk számukra ilyenkor: táncolás a csoportban, farsangi énekek éneklése, fánk evés tízóraira. Étkezés után a tornateremben Laci bácsi zenés műsort ad a gyerekeknek. Minden jelmezhez énekel egy dalt, közben gitározik és dicséri a szép öltözékeket. Sok mosoly és hangos kacaj tölti be az egész intézményt ezen a napon. A gyerekek sok élménnyel térnek haza.

Fenyő ünnep

A december mindig izgalmas, hiszen az egész hónap izgatott készülődéssel zajlik. A gyerekekkel minden csoport külön kézműves foglalkozásokat tart, elkészítik a karácsonyi ajándékokat. Énekelünk, mondókázunk és nagyon sokat beszélgetünk a karácsonyi ünnepről, arról, hogy ki mit szeretne kapni. A Fenyő ünnepet idén december 14.-én tartottuk meg. Délelőtt Laci bácsi zenés mulatságával hangolódtunk, majd kimentünk a fenyőfához, és elénekeltük a Kiskarácsony - nagykarácsonyt. Mikor visszasétáltunk a csoportba, a gyerekeket sok-sok meglepetés várta. Izgatottan bontogatták az ajándékokat és játszottak az új ajándékokkal. 

2021/2022

Mikulás

Decemberben a kicsik izgatottan készülnek arra, hogy a Télapó meglátogatja őket. Énekeket, mondókákat tanulunk, télapó sapkákat, csizmákat készítünk. Beszélgetünk arról, hogy ki mit szeretne kapni a Télapótól. Idén a zenebölcsivel összekötött program keretein belül jött el a nagyszakállú, így az élő zenés felvezetés után a gyerekek még izgatottabbak voltak. Minden apróság lélegzetvisszafolytva figyelte a piros ruhás alakot, aki kedvesen minden gyermekhez intézett pár szót, és ajándékot is adott nekik. A nap meghatározó pillanata után a gyerekek nem is tudtak másról beszélni, csak a Mikulásról.

Márton nap

Márton napot a gyerekek mindig nagyon várják a bölcsődében. Egy héttel előtte elkezdünk rá készülni. Minden csoport készít a gyerekekkel valamilyen libás kézműves alkotást. Rengeteget énekelünk, mondókázunk velük az alkalomra illő dalokkal. A gyerekek elkészíthetik saját lámpásukat is, amit hazavisznek, és otthon is meggyújthatják a mécsest, körbevihetik az udvaron. Idén Laci bácsi is csatlakozott hozzánk az ünneplésben, így a gyerekek egy zenés alkalmon is részt vehettek, amit nagyon élveztek. A délelőtt folyamán rengeteg nevetést lehetett hallani és sok csillogó gyermekszemmel lehetett találkozni.