2023/2024

Farsang

Izgatottan készültünk a farsangra a gyerekekkel. Sok csillogó szempár figyelte egymást egész nap, hogy ki minek öltözött, hiszen a legkülönfélébb jelmezekkel találkozhattunk: rabló, rák, varázsló,hercegnő, mackó sőt még farkas is volt. Tízóraira fánkot ettek a kicsik, majd a tornaszobában zenés mulatsággal készült Laci bácsi számunkra. Énekeltek, táncoltak, futkostak a gyermekek, sok élménnyel tértek haza.

Magyar Kultúra napja

Január 22.-én tartottunk meg  bölcsődénkben is a Maryar Kultúra Napját. Minden csoport más más mesével készült a gyermekeknek, különböző bábozások formájában. A gyerekek nagyon élvezték az előadásokat, majd Bíborka zenei foglalkozásának keretén belül még jobban belemélyedhettek a nap fő eseményébe. 

Fenyő ünnep

A Fenyő ünnep egy szintén nagyon várt esemény a gyermekek számára. Időben elkezdtük megtanítani a kicsiknek a karácsonyi énekeket. Sok kreatív alkotást készített minden csoport a gyerekekkel. A Fenyő ünnep napján Laci bácsi készült számunkra egy zenés előadással, amit az előtérben felállított karácsonyfa alatt hallgathattunk meg. A kicsik nagyon élvezték a zenét- táncoltak, ugráltak és énekeltek. Az esemény után a csoportokba visszamenve pedig a gyerekek kibonthatták a karácsonyra kapott új játékokat. Sok nevetés és játék következett még a nap folyamán.

Télapó

A Télapó az a személy, akit a gyerekek minden évben nagyon várnak. Jóval december előtt már elkezdtük készülődni a kicsikkel, hogy megtanulják az énekeket. Sokat kézműveskedtünk is, minden csoport különböző kreatív alkotásokat készített a gyerekekkel. Ezeket a faliújságra ki is tettük. December 6.-án, mikor a Mikulás személyesen is ellátogatott hozzánk, a gyerekek már nagyon várták. Mosolyogva várták és szépen énekeltek neki. Az ajándéknak, amit kaptak,pedig nagyon örütek.